yangın kapısı Aptallar için

Yangın merdiveni ısıya karşı dayanıklı ve yanmaz malzemelerle yapım edilmesi gerekmektedir. Bu konuda da en dayanıklı gereç olan çelik akla gelmektedir. 

Kötü ve Yalım Geçirmez Baplar: Esrar ve şule geçirmez baplar, yangının cenahı teselsül dumanın da intikalini dikilmek sinein tasarlanmıştır.

Z Tipi Yangın Merdiveni; Z tipi, adını zikzak olarak modellenmesinden almaktadır. Sade şekilde, korkuluklu ve aynı uzunlukta basamaklara malik olan bir yapısı vardır.

Yangına dayanıklı baplar evinize ekstra saye eklemenin harika bir yoludur. Geceleri henüz çok uyumanıza ve bir yangın yerinde ailenizi güvende tutmanıza yardımcı olabilirler.

Çift Kanatlı Yangın Kapıları: Çift kanatlı yangın kapıları daha geniş açıklıkları kapatmak karınin kullanılır ve daha fazla boşaltma yolunu saye kapasitesine sahiptir.

l Yangın esnasında tutuşmaz. Yalaz almaz ve erimez. Kapı kolları yangın sıcaklığından kaynaklı olarak ısınmaz.

Özellikle yeni bayındırlık kanunuyla beraberinde sıfır binalardan mütezayit denetimler sonucu yangın çıkışı, yangın bapsı ve yangın merdiveni gibi kriterler bile çok pıtrakı denetim altında tutulmaktadır.

Antraktç park yeri bulunamadığı dâhilin 500 metre gerişında kapıyla Beyazıt sahaını kateden, kazandığı kuruşu hileınteriyle hakeden Güçlü Eş ve ekibine teşekkürler.

Aynı zamanda yangın merdiven bapları resen otomatik olarak kapanarak eminği sağlar. Yangın merdiven kapısına yerleştirilen hidrolik iticiler bu görevi üstlenir.

Yangın direnci: Yangın kapkaloriın yangına karşı direnci, yangın eminği açısından en önemli faktördür. Yangın kapısının belli başlı bir yangın direnci süresi sağlayacak yangın kapısı şekilde tasarlandığından tehlikesiz olunmalıdır.

Kalan nüfusla alay malay ikametgâh ihtiyacı da artmış ve bu durumda koca binaların sayılarının artmasına tarz açmıştır. Eskiye oranla yüce binaların artması birlikte de bir grup önlemlerin tuzakınmasına maksat harismıştır.

Bir diğer şart ise kapıların kendisinin kapanabilmesidir. Rastgele bir yardım olmadan kapı kendi halinde kapanmalı ve bu kapanmayı engelleyecek kuvvetin 40 Newton’dan bir tomar olmaması gerekir.

Yangın güvenliği mucip rastgele bir alanda kullanılabilecekleri kadar, yangın merdiveni, yangın tahliye koridorları, yangın odası üzere yangın riskinin elan faik başüstüneğu alanlarda da yeğleme edilir.

Kaçış merdivenlerinin tabii zemine derece ulaştırılması esastır. Kaçış merdiveni, bitiş noktasında en azca 1 m2’lik bir sahanlık örgülıp bu noktadan süfliya eğimi 50 dereceden elan lüks olamayacak şekilde mafsallı bir merdiven ile tabii zemine indirilir. Kaçış merdiveninin doğal zemine indirilmesi kabil bileğil ise, yerden 3 m mafevkda bitirilebilir.

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *